Politica prelucrarii datelor cu caracter personal - Ricambi - Piese auto online Fiat | Iveco

Politica de confidentialitate
Protectia datelor tale personale este foarte importanta pentru noi, sens in care am adoptat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a proteja datele personale. Te asiguram ca am emis politici interne cu privire la prelucrarea datelor tale personale de catre angajatii si colaboratorii nostri.
Trebuie sa retii ca cu cat furnizezi mai putine informatii, cu atat ai mai mult controlul asupra datelor cu caracter personal. De exemplu, daca doresti sa navighezi anonim si nu doresti ca si comportamentul tau sa fie testat independent de noi si de furnizorii de servicii, trebuie sa efectuezi setarile corespunzatoare în browserul tau. Poti naviga, de exemplu, în modul "incognito" cu Google Chrome sau în modul "privat" cu Firefox.

Te informam ca prin acceptarea politicii de confidentialitate, esti de acord cu colectarea, prelucrarea si utilizarea datelor cu caracter personal de către RICAMBI ONLINE S.R.L., denumita in cele ce urmează RICAMBI ONLINE, luand în considerare legea privind protectia datelor/Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) si urmatorii termeni si conditii.

Operatorul inseamna persoana juridica care, singur sau impreuna cu alte entitati, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal. 
                                                                                                                                                    

Numele Societății: RICAMBI ONLINE S.R.L.
Adresa societatii: Bucuresti
Telefon: 
E-mail: office@ricambi.ro

Puteti contacta responsabilul nostru pentru protectia datelor cu caracter personal la : office@ricambi.ro

Tu ai controlul datelor tale personale, motiv pentru care, ai dreptul sa refuzi colectarea, prelucrarea sau utilizarea datelor dvs. personale de catre Cutia cu piese in conformitate cu legea privind protectia datelor, o data ce nu vei mai fi clientul nostru. Este necesar doar sa trimiti un e-mail de refuz, la adresa mai sus mentionata. Acest lucru va conduce automat la încetarea comunicarilor din partea noastra.

! Trebuie sa retii faptul ca, prin refuzul tau., este posibil ca utilizarea site-ului web sa nu mai fie posibila din motive tehnice.

Drepturile tale:

Ai dreptul de a primi informatii clare cu privire la datele cu caracter personal pe care le-am pastrat, in mod gratuit.

Legea, iti confera urmatoarele drepturi:
·    Dreptul de acces - Dreptul de a cunoaste datele colectate si modul in care sunt procesate;
·    Dreptul la rectificare - Dreptul de a solicita modificarea datelor cu caracter personal daca nu este actualizat;
·    Dreptul de stergere “dreptul de a fi uitat” - Dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal;
·    Dreptul la restrictionarea prelucrarii - Dreptul de a limita prelucrarea datelor cu caracter personal;
·    Dreptul la portabilitatea datelor - Dreptul de a transfera date cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat;
·    Dreptul la opozitie - Dreptul de a se retrage de la consimtamantul dat sau de a obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal
·    Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere - Dreptul de a depune o plangere impotriva Cutia cu piese la autoritatea de supraveghere.

Autoritatea de supraveghere responsabila pentru Ricambi Online este:
Autoritatea Naţionala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336
Bucuresti, Romania
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro
Telefon: +40.318.059.211, +40.318.059.212

Pentru a iti exercita drepturile ca persoana vizata, te rugam sa nu ezitati sa ne contactezi în baza informatiilor de contact furnizate mai sus.


Ce date colectam, cand, de ce si cum colectam datele tale?
Cutia cu piese colecteaza, proceseaza, stocheaza si dezvaluie diferite date cu caracter personal pentru a iti putea livra serviciile comandate. Am detaliat mai jos in ce scopuri si in ce circumstante dezvaluim datele tale altor persoane.

Datele personale sunt informatii din care ne putem raporta direct sau indirect la persoana ta, cum ar fi numele si prenumele, adresa, numarul de telefon, data nasterii, datele despre locatie si adresa de e-mail.

Pentru a fi transparenti si a te face sa intelegi intr-un mod clar si usor cum functioneaza si cum se aplica aceste noi prevederi, vom folosi formularul din tabel.

Deoarece exista tipuri diferite de date, le-am grupat în categorii dupa cum consideram ca informatiile sunt mai usor de înteles.


Datele cu caracter personal pe care le colectam atunci cand:

1.    vizitati site-ul www.ricambi.ro 

In momentul in care accesezi site-ul nostru, dar fara să fii autentificat, adica nu comanzi un nou box, Ricambi Online colecteaza urmatoarele date cu caracter personal:

Informatii despre dispozitiv:
ID-ul dispozitivului, sistemul de operare si versiunea corespunzatoare sau alte identificatoare ale dispozitivului   
Date de conexiune: 
Ora, data si durata utilizarii site-ului web, originea, adresa IP corespunzatoare si alte date de protocol.

Aceste informatii sunt colectate pentru a afisa site-ul web vizitat. Pentru a ne asigura ca respectam principiul de minimizare a datelor cu caracter personal, Cutia cu piese se limiteaza în a colecta doar datele care sunt absolut necesare.


2.    vizitati site-ul www.ricambi.ro, va inregistrati si comandati
Toate datele colectate sunt strict legate de scopuri bine definite. 
Pentru a profita de toate beneficiile pe care le oferim, dupa inregistrare vei primi din partea noastra un e-mail de confirmare, precum si informari si chestionare ulterioare. Cutia cu piese va colecta toate datele necesare procesarii comenzilor, campuri ce sunt marcate ca fiind obligatorii. Fara aceste informatii nu putem procesa comenzile tale. Toate celelalte informatii care nu sunt indicate ca si campuri obligatorii sunt optionale. Daca ne furnizezi aceste date cu caracter personal, in mod voluntar ne vei ajuta sa ne imbunatatim serviciile.


Date de acces:
Utilizator, ID-Utilizator, Parola

Informatii despre cont (necesare pentru serviciile de livrare):
Numele, prenumele, societatea (optional), adresa, numarul de telefon si / sau adresa de e-mail.

Informatii despre modalitatea de plata:
Numerar, card bancar, sau transfer bancar.

Informatii despre dispozitiv:
ID-ul dispozitivului, sistemul de operare si versiunea corespunzatoare sau alte identificatoare ale dispozitivului.

Date de comunicare:
Comentariile, evaluarile sau feedback-ul, datele de comunicare (de exemplu, comunicarea prin e-mail). 

Date de conexiune: 
Ora, data si durata utilizarii site-ului web, originea, adresa IP corespunzatoare si alte date de protocol.

Informatii despre comenzi:
Istoricul comenzilor.

Alte informatii:
Datele pe care le primim in mod voluntar in timp ce utilizezi site-ul sau alte activitati conexe, dar si din alte surse, cum ar fi mass-media sociala sau alte baze de date (publice) (de exemplu, ID-ul de utilizator al altor platforme - Facebook, Instagram, youtube).

Scopuri definite si temeiul juridic

Dupa cum te-am informat, colectam datele tale personale numai atunci cand este necesar, in scop legal si contractual.

In ce scop colectam datele tale cu caracter personal?

Relatia cu departamentul de clienti: Atunci cand contactezi Serviciul Clienti pentru a obtine informatii sau pentru a face o reclamatie, stocam informatiile pe care ni le furnizezi. De exemplu, motivul pentru care ne-ai contactat, care comanda nu v-a multumit sau daca la livrare ai sesizat neconcordante sau produse lipsa. In functie de motivul pentru care ne-ai contactat, datele personale pot varia. 
Cutia cu piese isi doreste sa fii un client multumit si astfel datele personale pe care ni le furnizezi cu ocazia transmiterii unui e-mail sau prin intermediul convorbirii telefonice, sunt stocate si inregistrate pe server-ul nostru intern.

Categorii de date cu caracter personal:
Date despre cont, date de acces, date de comunicare, alte informatii.

Baza legala:
Aceste informatii sunt necesare pentru a ne indeplini obligatiile legate de comanda dvs. si pentru a va livra produsele(îndeplinirea contractului).
Cutia cu piese este interesata in a iti oferi cea mai buna experienta (interes legitim).

Relatia privind procesul de primire livrare comanda:
O data ce comanda este confirmata, aceasta este pregatita si in programul stabilit va fi livrata de catre livratorii Ricambi Online, care sunt angajatii firmei sau colaboratori si care au acces la datele tale cu caracter personal.

Categorii de date cu caracter personal:
Detalii privind comanda, nume si prenume, adresa de livrare si numar de telefon.

Baza legala:
Pentru a iti trimite comanda avem nevoie de datele tale cu carater personal (indeplinirea contractului).


Paza si protectie cibernetica
Cutia cu piese si-a propus sa iti ofere cele mai bune servicii. Nu fiecare vizitator al site-ului nostru este la fel de prietenos ca tine. Din acest motiv, pentru a ne proteja serviciile, trebuie sa colectam date cu caracter personal care ne ajuta sa identificam potentialii atacatori si astfel sa prevenim riscurile. De asemenea, salvam faptul ca te-am informat despre politica de confidentialitate. In acest scop, mentionam in cont ca ai primit informatiile corespunzatoare si ca politica de confidentialitate a fost pusa la dispozitia ta.

Categorii de date cu caracter personal:
Date de conectare
Accesati datele

Baza legala:
Suntem obligati din punct de vedere legal sa iti protejam datele în mod corespunzator (respectarea obligatiilor legale) iar protejarea societatii este in interesul nostru (interes legitim).
Procesare ulterioara bazata pe interesul nostru legitim.

Pe langa scopurile si bazele juridice mentionate mai sus, procesam si datele tale cu caracter personal din asa-numitul interes legitim. Un interes legitim este in special prelucrarea datelor cu caracter personal intr-un grup de societăti, procese de securitate a retelelor si a informatiilor sau activitati de marketing direct.
Folosim datele tale personale pentru a ne urmari interesele legitime, cu conditia ca drepturile si libertatile tale sa nu prevaleze.

Interes legitim în scop:

de publicitate: asa cum a procedat si in trecut, Cutia cu piese va continua sa iti trimita e-mailuri pentru a iti oferi reduceri si promotii, chestionare pentru a efectua sondaje de opinie si studii de piata in vederea imbunatatirii serviciilor. Ai dreptul sa refuzi prelucarea ulterioara a datelor în scopuri publicitare cu ocazia fiecarui e-mail, sens in care te rugam sa il contactezi pe responsabilul nostru pentru protectia datelor la adresa de e-mail mentionata mai sus.

marketing prin e-mail: Cutia cu piese va selecta informarile in scop de marketing, astfel ca la tine vor ajunge doar acele informari care se potrivesc cu preferintele tale. Ai dreptul sa refuzi prelucarea ulterioara a datelor in scopuri publicitare cu ocazia fiecarui e-mail, sens in care te rugam sa il contactezi pe responsabilul nostru pentru protectia datelor la adresa de e-mail mentionata mai sus.

date de masurare: Pentru a ne imbunatati serviciile si pentru a ne optimiza reclamele, vom colecta diferite date de masurare.

Cesiune si achizitie, fuziune si achizitie, schimbare asociati: Te informam ca in situatia in care va avea loc o cesiune, fuziune urmata de o achizitie totala sau partiala a partilor sociale, Ricambi Online va dezvalui informatiile tale cu caracter personal societatii respective. Ricambi Online, se va asigura ca orice tert care va achizitiona total sau partial societatea, va respecta reglementariile legale privind protectia datelor cu caracter personal.

Alte informatii: datele pe care le furnizezi in mod voluntar atunci cand utilizezi site-ul nostru web, dar si informatii din alte surse, cum ar fi mass-media sociala sau alte baze de date (publice) (de exemplu, ID-ul de utilizator al altor platforme), vor fi colectate si prelucrate impreuna cu datele solicitate de noi.

Cand stergem datele tale?

In general, stergem datele dupa ce scopul a fost indeplinit. Diferite reguli de stergere se aplica in functie de scopul procesarii. Datele colectate sunt marcate cu o regula de stergere. Cand perioada de pastrare este indeplinita, datele stocate vor fi sterse in consecinta.

Cutia cu piese va sterge datele tale personale oricand doresti si imediat dupa ce ne-ai notificat sau dupa 2 (doi) ani de la indeplinirea scopului. Daca contul tau va fi inactiv timp de 2 (doi) ani, Cutia cu piese va sterge si contul. Inainte de aceasta, vei primi o notificare separata de la adresa noastra, pe adresa de e-mail inregistrata in contul tau de utilizator.

Pe langa regulile de stergere definite de noi, exista si alte perioade de pastrare legala pe care trebuie sa o respectam. De exemplu, datele fiscale trebuie pastrate pentru o perioada de zece ani sau chiar mai mult în unele cazuri.

Prin urmare, in ciuda solicitarii de stergere a datelor tale, este posibil sa mai stocam unele date, stocate datorita reglementarilor legale. In acest caz, vom restrictiona datele de la prelucrarea ulterioara.


Cui dezvaluim datele tale?

Cutia cu piese nu furnizeaza datele tale unor terte parti neautorizate. Cu toate acestea, ca parte a activitatii noastre, obtinem serviciile furnizorilor selectati si le oferim un acces limitat si strict monitorizat la unele dintre datele noastre. Inainte de a transmite datele personale catre aceste societati partenere pentru a le procesa in numele nostru, ne asiguram ca acestia respecta cerintele legale de protectie a datelor cu caracter personal si ca pot demonstreze nivelul de protectie al datelor cu dovezi corespunzatoare.

Informatii despre cookie-urile prezente pe site cutiacupiese.ro 
Definitia cookie-urilor si a cookie-urilor pe care le folosim
Pentru a face vizita atractiva pe site-ul nostru si pentru a permite utilizarea anumitor functii, folosim asa-numitele module cookie pe diverse pagini. Acestea sunt fisiere text mici stocate pe dispozitiv. Unele dintre modulele cookie pe care le folosim sunt sterse dupa terminarea sesiunii de browser, adica dupa inchiderea browserului dvs. (asa-numitele cookie-uri de sesiune). Pe dispozitivul tau raman alte cookie-uri care ne permit noua sau colaboratorului nostru sa recunoasca browser-ul dvs. la urmatoarea vizita (cookie persistent). Poti seta browser-ul dvs. astfel incat sa fiti informat in legatura cu setarea cookie-urilor si poti decide in mod individual acceptarea acestora sau sa excludeti acceptarea cookie-urilor pentru cazuri specifice sau in general. Neacceptarea cookie-urilor poate limita functionalitatea site-ului nostru.


Ce categorii de module cookie exista?

Strict necesare cookies necesare pentru a vizita site-ul, pentru a putea utiliza functiile acestuia. Fara aceste cookie-uri, functionalitatea nu poate fi garantata, cum ar fi actiunile efectuate in timpul vizitei (de exemplu, introducerea textului), chiar si atunci cand navighezi pe paginile site-ului.
Cookie-urile functionale permit unui site/aplicatie sa salveze informatiile furnizate deja (cum ar fi numele de utilizator, selectia limbii sau locatia in care te aflii) si sa imbunatateasca capacitatea utilizatorului de a oferi caracteristici personale. Aceste cookie-uri colecteaza informatii anonime si nu iti pot urmari miscarile pe alte site-uri web.
Cookie-urile de performanta colecteaza informatii despre utilizarea unui site/aplicatie - de exemplu, paginile pe care un vizitator le viziteaza cel mai des si daca primeste mesaje de eroare de pe o pagina. Aceste module cookie nu stocheaza informatii care permit identificarea utilizatorului. Informatiile colectate sunt agreate și anonime. Aceste cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru a imbunatati performanta unui site/aplicatie si, prin urmare, pentru experienta utilizatorului.
Cookie-uri in scopuri de marketing sunt utilizate pentru a redirectiona reclame relevante pentru utilizator si adaptate la interesele sale. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a limita frecventa unui anunt si a masura eficacitatea campaniilor publicitare. Acestea inregistreaza daca ati vizitat un site/aplicatie sau nu. Aceste informatii pot fi distribuite unor terte parti (de exemplu, agenti de publicitate). Imbunatatirea cookie-urilor de directionare si de publicitate sunt adesea legate de functionalitatile site-urilor terte.

Refuzarea utilizarii cookie-urilor
Daca nu doriti ca Cutia cu piese sa colecteze si sa analizeze informatii despre vizita ta, poti sa faci acest lucru in orice moment pentru viitor (opt-out). Daca doresti sa refuzi, te rugam sa ne contactezi conform informatiile de contact mentionate mai sus.

Pentru implementarea tehnica a acestei contradictii, in browserul tau va fi setat un cookie de oprire. Acest modul cookie este destinat exclusiv scopului de a iti cartografia opozitia. Din motive tehnice, un modul cookie de renuntare poate fi utilizat numai pentru browserul din care a fost setat. Daca stergi cookie-urile sau utilizezi un alt browser sau dispozitiv, va trebui sa renunti din nou.


Cookie-urile pe care le folosim de la terte parti
Google AdWords
Ca si client AdWords, folosim urmarirea conversiilor Google. Acesta este un serviciu de analiza furnizat de Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA; "Google"). Daca accesezi site-ul nostru prin intermediul unui anunt Google, Google Adwords va seta un cookie pe dispozitiv ("cookie de conversie" - cookie de performanta). Acest cookie va expira dupa 30 de zile. Nu este pentru identificarea personala. Daca cookie-ul nu a expirat atunci cand vizitezi anumite pagini, noi si Google putem recunoaste ca cineva a dat clic pe anunt si a fost redirectionat catre site-ul nostru. Fiecare agent de publicitate primeste un cookie diferit. Prin urmare, modulele cookie nu pot fi urmarite pe site-urile web ale agentiilor de publicitate. Informatiile colectate prin cookie-ul de conversie sunt utilizate pentru a genera statistici de conversie pentru clientii AdWords care au optat pentru urmarirea conversiilor. Agentii de publicitate vor vedea numarul total de utilizatori care au facut clic pe anuntul lor si au fost redirecționati catre o pagina de eticheta de urmărire a conversiilor. Cu toate acestea, ele nu primesc nicio informatie care ar putea identifica personal utilizatorii. Daca nu doresti sa participati la procesul de urmarire, poti, de asemenea, renunta la setarea unui modul cookie - de exemplu, prin setarea browserului tau, care in general dezactiveaza cookie-urile automate. De asemenea, poti dezactiva modulele cookie pentru urmarirea conversiilor, setand browserul tau sa blocheze modulele cookie din domeniul "googleadservices.com".


Dreptul de modificare
Cutia cu piese isi rezerva dreptul de a modifica aceasta declaratie de protectie a datelor cu caracter personal in conformitate cu dispozitiile legale. In situatia in care legislatia in vigoare va suferi modificari, te vom informa cu prioritate.

Inchide